Η Τράπουλα της Marie Anne Lenormand


H Marie Anne Lenormand γεννήθηκε στην Νορμανδία στις 27/05/1772 και πέθανε στο Παρίσι στις 25/06/1843.

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με την χαρτομαντεία για περισσότερα από 40 χρόνια και απέκτησε μεγάλη φήμη  κατά την εποχή του Ναπολέοντα. Ισχυρίστηκε ότι έχει δώσει χαρτομαντικές συμβουλές σε πολλά διάσημα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι ηγέτες της Γαλλικής Επανάστασης (Marat, Robespierre και St-Just), αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα, και Czar Αλέξανδρος. Το 1814 ξεκίνησε μια δεύτερη λογοτεχνική καριέρα και δημοσίευσε πολλά κείμενα, προκαλώντας πολλές δημόσιες διαμάχες. Φυλακίσθηκε περισσότερες από μία φορά αν και ποτέ για πολύ καιρό . Στη Γαλλία θεωρείται η μεγαλύτερη χαρτομάντης όλων των εποχών, με πολύ μεγάλη επιρροή στο κύμα της γαλλικής χαρτομαντείας που άρχισε στα τέλη του 18ου αιώνα.

Μετά το θάνατό της το όνομά της χρησιμοποιήθηκε στις κάρτες μαντείας, τις λεγόμενες Lenormand , οι οποίες δημιουργήθηκαν πάνω στο δικό της σύστημα χαρτομαντείας.  Το συγκεκριμμένο deck εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως στη σύγχρονη Γερμανία και είναι τόσο δημοφιλής όσο οι κάρτες ταρώ σε ορισμένες περιοχές της.

Η τράπουλα Lenormand αποτελείται απο 36 κάρτες, οι οποίες εκτός των παραστάσεων που απεικονίζουν αντιστοιχούν σε χαρτιά της κανονικής τράπουλας.

Υπάρχουν άφθονες εκδόσεις διαφόρων decks, από τα οποία ο καθένας μπορεί να διαλέξει αυτό που του »μιλάει».

Στην κατηγορία Lenormand, θα βρείτε περιληπτικά, με βάση τις λέξεις κλειδιά, τις ερμηνείες των 36 χαρτιών της τράπουλας, έτσι όπως, προσωπικά χρησιμοποιώ, μετά φυσικά από πολύ μελέτη και πρακτική εξάσκηση.

One thought on “Η Τράπουλα της Marie Anne Lenormand

  1. […] Η Τράπουλα της Marie Anne Lenormand March 2010 3 […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s